karpati.jpg (57291 octets)

Tam kjer gore so Karpati .......ni ljudi ne belih hiš ....... tam na zeleneči trati ....

Romunija - Vlaška in Sedmograška*

Romunija je dežela z razgibano in tragično zgodovino. Raznolikost dežele se kaže v njeni pestri ponudbi, ki jo nudi popotniku: čudovito poslikani ortodoksni moldavski samostani v Bukovini, pravljični srednjeveški gradovi in palače v Transilvaniji, naravni čudež - delta Donave z njeno floro in favno, prazgodovinsko ljudstvo Dakijci, lesene vasice in cerkvice v pokrajini Maramures, stara utrjena srednjeveška mestna jedra kot dediščina boja proti Turkom, narodni parki, skrivnostna jezera, blatni vulkani in nenazadnje tudi grof Drakula, ki je že skoraj maskota Romunije.                                                                                                                 

Težko bi še kje v Evropi našli kljub dramatičnim dogodkom in spremembam skozi več stoletij tako nedotaknjeno deželo. Z neokrnjenimi gozdovi Karpatov na eni strani in neskončnimi žitnimi polji na drugi je ta dežela lep primer raznovrstnosti in pestrosti, ki jo je mogoče zaslediti v njihovi kulturi, umetnosti in kulinariki.                                                                                                                                                          

Romunija je idealna za popotnike, ki radi naključno raziskujejo in ne iščejo blišča, slave in velikih imen ter tistim, ki znajo uživati v preprostih stvareh.

PROGRAM 7 dnevnega potovanja

bukaresta parlement panorama.jpg (166430 octets)

* Transilvanija ali po slovensko staro ime Sedmograška ( Siebenbürgen) (dežela sedmih mest)    Poglej tale film pred potovanjem