OTOK VEČNE POMLADI

MADEIRA

 

 

 

Potovanje na ta otok je vedno zanimivo. Otočje Madeira se nahaja v Atlantskem oceanu, 700 km od afriške obale, skoraj na isti zemljepisni širini kot Casablanca in 978 km jugozahodno od Lizbone. Otoki so vulkanskega izvora, sestavljeno iz otokov Madeira (736 km2), Porto Santo (43 km2), Desertas (14 km2) in Selvagens (18 km2). Naseljena sta samo Madeira in Porto Santo, medtem ko sta druga dva naravna rezervata.                                                                             

Neokrnjena narava, prijetna klima in umirjenost Madeire ponuja precudovite počitnice s sprehodi ob ozkih vodnih kanalih imenovanih "levade" , opazovanje delfinov ali kitov, obisk botaničnih vrtov ali  preprosto sprostitev na eni od hotelskih teras s čudovitim pogledom na pokrajino, kjer se modrina morja razteza vse do točke horizonta..To je otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov… Zimzeleni otok nas navduši s prijetno klimo in je kot naročen za sproščene, a dinamične počitnice

Na Madeiri je klima pomladnega značaja, povprečne temperature v zimskem času so okoli 17°C,  Potovanje po Madeiri je lagodno in aktivno hkrati.  Ves čas potovanja smo nameščeni v hotelu v Funchalu, od tu pa se skoraj vsak dan odpravljamo raziskovanje raznih obrazov otoka, kjer dva nista enaka in nam vsak predstavlja del doživetja Lagodnost bomo ohranili s prostimi večeri in zadnjim prostim dnem, kjer lahko zaživite na ulicah Funchala ali so privoščite daljši pohod.

Dnevi raziskovanja so pestri in dinamični. Vsak dan bomo vključili nekaj krajših sprehodov  (tja do 1,5 ure) po raznolikih okoljih – da si dva nista podobna! Kajti Madeiro je treba prehoditi, da vstopimo v njeno srce in jo prav začutimo!

 

                                                                                                            Program potovanja

 

Če ste entuzijast, ki organizira  poceni in v lastni režiji potovanje na Madeiro svetujem :    avion  Easyjet  Benetke  Ženeva (CH) Lizbona  ( in drugi dan nadaljevanje za Funchal)   - izbral  se nekaj prijetnih hostalov  to je vse lowbudget